Pilates

Pilates predstavlja sistem vežbi istezanja tela i snage koji je prije devedeset godina razvio Joseph H. Pilates. Pilatesom se jačaju i oblikuju mišići, ispravlja se drzanje tela, daje gipkost, poboljšava ravnoteža, te usavršava oblik tela.

Pilates je razvijen da bi se njime stvorilo zdravo telo, zdrav um i zdrav zivot. Pilates filozofija usmerena je na uvežbavanje tela i uma da deluju zajedno prema ostvarenju sveukupne telesne kondicije. Iako je rođen u znatno mirnijem vremenu nego što je današnje, J.Pilates je razumeo u kolikoj meri dnevni raspored opterecuje telo i um, te je težio promeniti naše ponašanje kako bismo pri vežbanju imali na umu učinkovitost u obavljanju svakodnevnih zadataka.

Vežbe pilatesa ne zahtevaju nikakvu opremu i mogu se izvoditi u svakom prostoru gdje se telo može udobno ispružiti.

pilates1

Svrha pilatesa

-Smanjenje stresa

Današnji život čovjeka je pun stresa , tjelesnog , umnog, sto je velika prijetnja nasem zdravlju. Stres I umor uglavnom su posljedica loseg drzanja tela, neravnoteze u telu, nepravilnog disanja. Prije nego telo izlozimo naporima svakodnevnice, moramo ga ojačati i naučiti kontrolisati. Pilates nije mukotrpna metoda i ne izaziva umor i bol. Pilatesom se rade vžbe snage i učite se na opušten način izlagati naporu koji ce vase telo slediti.

Ukoliko vežbamo telo, trebamo vžbati i um. Setite se samo koliko ste puta trenirali i mislili o onome sta imate naućiti, raditi, obaviti u kući ili na poslu… Svi ti treninzi su nepotpuni i polovični. To je najneučinkovitiji način da se postigne željeni cilj.

-Vizualizacija

Zatražite li od uma da stvori mentalne slike, to ce potaknuti vas sistem signalizacije u tijelu.Pokreti u vjezbama na prostirci postat ce vam jednako prirodni kao i okretanje, posezanje za nekim predmetom, saginjanje… Prednost je sto necete razmisljati o pokretima kao necemu sto se radi samo u dvorani. Istu svijest koju imate pri usmjerenom vjezbanju u dvorani, pocet cete koristiti za pokrete u svakodnevnim aktivnostima.

-Jednostavnost vežbanja

Cilj vežbi pilatesa je prirodan sled pokreta kojim se postupno povecava dinamika, kontrola I energija. Na kraju bi se vrijeme izvodjenja vjezbi skratilo tako dab irate hocete li izvesti sve vjezbe ili samo neke, a da ucinkovitost buded optimalna.

-Povezivanje pilatesa i dnevnih aktivnosti

Strpljivoscu I ustrajnoscu u vjezbanju pocet cete razumjevati das u pokreti samo sredstvo da razumijete svoje tijelo.Kad jedanput naucite kontrolisati misice, mozete to primjenjivati pri svakom tjelesnom pokretu, od hodanja I trcanja do podizanja I nosenja.

-“STO PONAVLJANJA NEKE VJEZBE NIKADA NE MOZE UCINITI ONO STO MOZE JEDAN KVALITETNO IZVEDEN POKRET”. Kvaliteta pokreta vjezbi protiv kvantitete.

pilates2

-Vera da se moze napraviti svaka vezba

Pozitivnim mislima nagradite svoju novu zelju za promenom, umjesto da se zadrzavate na nedostatcima koji su vas doveli do stanja u kojem se lose osecate.

-Samosvest o telu

Pilates je metoda koja podize razinu svesti o tielu i namera joj je osigurati alat nuzan da se sami brinete o sebi. Neovisnost je mocno oruzje, a pilates vezbe su prvenstveno tu da vas ucine gospodarom vase sudbine kad je rijec o tjelesnoj kondiciji.

Harmonija duha i tela vraća neophodnu vitalnost, daje telu snagu i moć, utiče brzo i efikasno na podizanje svih psihofizičkih sosobnosti. Poštovanje i praćenje zakona ritma prirode, poštuje sklad harmoničnog jedinstva duha i tela, utiče da se osećate bolje, prijatnije sa obnovljenom energijom i većim samopouzdanjem.

Usavršavanja veštine harmonije tela i duha nalaže dalji napredak. Preporučljivo svim osobama koje su savladale početni kurs ili već ranije usvojile neophodne osnovne veštine Pilatesa. Osnovne vežbe sa mini elastičnom loptom. Pružaju maksimalno zadovoljstvo i čine da se vaše telo oseća vitalno, zategnuto i uravnoteženo. Pozitivno utiču na smanjenje napetosti i rasterećenje stresa nagomilanog u toku dana. Preporučuje se osobama koje dugotrajno provode vreme u sedećem položaju.

Dalje napredovanje u veštini korišćenja mini lopte omogućava Vam mini FB No2 koji uz povećane zahteve garantuje maksimalnu zabavu i dobro raspoloženje.

Usluga Cena
 Teretana (mesečna pretplata, neograničen broj treninga) 2.000 din.
Teretana + Traka  2.600 din.
Aerobik 2.000 din.
Pilates 2.000 din.
 Aerobik/Pilates + Teretana 2.400 din.
 Aerobik/Pilates + Teretana + Traka 2.800 din.
Dnevna karta 400 din.
 Individualni trening (lični trener) – posle 3 meseca treninga 6.000din.  8.000 din.
Masaža (Relax / Sportska) 1.200 din.

Preuzmite Cenovnik – Download