Klub dizača tegova

Osnovan 2002god. sa ciljem i zeljom da : omasovi i popularizuje ’ dizanje tegova’ doprinese savezu Srbije svojim sportskim rezultatima, da putem raznolikog sadržaja doprinese vaspitanju i obrazovanju mladih, njihovom fizičkom razvoju i samim tim formiranju zdrave i svestrane ličnosti sposobne za život i stvaralaštvo u savremenom društvu.

Klub se aktivno takmiči na svim domaćim i medjunarodnim kalendarskim takmičenjima saveza Srbije, evropske i svetske federacije za dizanje tegova.

Pored velikih uspeha na domaćoj sceni ‘Sport active’ ostvaruje zapažene rezultate i na medjunarodnim takmičenjima : osvojeno je više medalja na raznim svetskim turnirima, dve medalje sa balkanskog prvenstva, vise finala evropskih šampionata a 2008god. Naša takmičarka Silvana Vukas u kategoriji do 63kg osvaja srebrnu medalju na SVETSKOM univerzitetskom prvenstvu sto je ujedno i najveći uspeh kluba.

U okviru programa razvoja kluba postoji i sportska škola dizanja tegova za devojčice i dečake od 13 do 17god. Upis, lekarski pregled i svi treninzi su besplatni. Pored početnika i vrhunskih takmičara u’ dizanju tegova’ klubu se mogu priključiti svi sportisti, rekreativci i ljubitelji sporta.

Naši takmičari

Nikola Alilomov – predsednik kluba

takmicar1 12 godina aktivnog bavljenja sportom u sportskoj grani- dizanje tegova, 20 titula prvaka države, preko 80 drzavnih rekorda, učestvovanje na brojnim Svetskim i Evropskim prvenstvima, više medalja balkanskih prvenstava, najbolji sportista juniora Partizana 1990god., počasno priznanje zlatna značka SOFKE Srbije

Silvana Vukas – trener KDT “Sport Activ“

takmicar2Reprezentativka Srbije u dizanju tegova,vicesampion sveta 2008 god. Finalistkinja 5 Evropskih prvenstava.Sampion Balkana u periodu od 2006-2008. Nosilac titula drzavne rekorderke u kategoriji 63 i 69kg i prvakinje Srbije u apsolutnoj konkurenciji sa vise od dvadeset titula.U periodu od 2008-2009god vlasnica preko 60 oborenih rekorda.Osvajacica vise medjunarodnih turnira.

  • Aleksandar Knežević – takmičar KDT“Sport Activ“
  • Reprezentativac Srbije i sampion Srbije u juniorskoj konkurenciji u kategoriji 85kg nekoliko puta,prvak Beograda, kandidat za EP.
  • Aleksandar Galjen – takmičar KDT“Sport Activ“
  • Vicesampion Srbije u kategoriji 69kg, prvak Beograda.
  • Dejan Ristić – takmičar KDT“Sport Activ“
  • Vicesampion Srbije i Beograda u kategoriji 77 kg.
  • Stefan Stevanović – takmičar KDT“Sport Activ“
  • Sampion Srbije i Beograda u kategoriji 56 kg nekoliko puta ,drzavni rekorder u 56 kategoriji.